Lajiesittely
images/spinners/IMG_0257.JPG

Melonta ja melominen sopii useimmille ihmisille ja on harrastuksena hyvin monimuotoinen ja monenlaisia taitoja kehittävä. Se on erikokoisten, erivoimaisten, erikuntoisten ja eri-ikäisten harrastus, joka kohottaa niin fyysistä kuntoa kuin tarjoaa mielelle lepohetken.

Melominen on ulkona luonnossa tapahtuvaa liikuntaa ja urheilua, johon liittyvän rasitustason ja keston jokainen voi valita itselleen sopivaksi. Melontaa käytetään varsin paljon myös erityisryhmien liikuntamuotona.

Harrasteena melonta on monimuotoinen. Lyhyt lenkki omasta kesämökkirannasta muutaman kerran kesässä tai seuran tukikohdasta alkanut jäsenten yhteismelonta ovat melontaa tyypillisimmillään.  Mutta melonta voi tarjota harrastajalleen myös vauhtia koskessa, säännöllistä harjoittelua ja kovia kilpailuja matkalla olympialaisiin tai luontoelämyksiä saaristossa tai erämaassa ystävien seurassa. Harrastus voi olla palkitsevaa rakennettaessa omaa kanoottia tai korjatessa sitä talvikaudella kesän reissujen jäljiltä.

Melominen keskittyy kesäkauteen vaikka ns. talvimelonta onkin lisäämässä suosiotaan aktiiviharrastajien keskuudessa.  Silti jokamiehen ja -naisen melontakausi on Helsingin tasolla tyypillisesti kesä - elokuu ja vähäisin lisävarustein vain reilun puolen vuoden mittainen.

Aktiiviharrastajien melominen tapahtuu pääosin melontaseurojen jäsenenä ja seuratoiminta tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia laajentaa tietojaan ja taitojaan myös muilla osa-alueilla kuin suoranaisesti melontaan liittyvissä tehtävissä.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön.